Split Recordings


#21

@Nilex No, TWO shows on at the same time had the issue.
One show on an hour earlier did not get split.


#22

Gotcha, I misread, you clearly said 2 of the 3. I still think my theory applies.


#23

I agree. Likely a Tablo reboot give both recordings are at the exact same time. Why did it reboot? Let Tablo check your logs. But likely due to poor signal reception. Did you have a storm last night?


#24

No it was perfectly clear. Ran a scan and all the relevant channels are 5 green dots, for what that is worth.


#25

The scan is a point in time reference after the fact, you don’t know what happened at 1039 pm exactly to cause momentary signal loss.


#26

That is why I opened a ticket :wink:


#27

I haven’t seriously looked at it, but lately I’ve had split recordings… haven’t had issues in the past. Now I’m going to pay attention and log some details. Thanks for the heads-up.


#28

This happened a couple times to me, but was low on the list of battles I was fighting. It begs the question, though, of WHY must the Tablo resort to rebooting simply because it perceives a momentary drop in signal quality? My TV doesn’t do that. Does anybody’s? Are there any analogous situations where a device necessarily reboots itself not because of power irregularities, but because of a change in the signal/data it’s receiving?


#29

I have never had my Hauppauge PC tuner or my Homeworx DVR reboot on signal disruption. In fact I have never seen any split recordings on either device!


#30

Quite honestly, this is the only “major” frustration I have the moment with my Tablo. There are some other enhancements I’d like to see but they really don’t affect my day to day usage much, they would just be nice to have.

Luckily I haven’t had the reboot situation for a while but I’m a bit concerned as Spring arrives that I’m going to have reception issues because of trees, etc. and will start running into this issue again.


#31

After reviewing the split recordings I find one channel, the only VHF-H one I get was having pretty bad reception issues. That is most likely what caused the reboot and split. Last night the only show I recorded was on UHF and recorded normally. I have two different transmitters for this channel in opposite directions. I was testing the closer one that is “behind” my antenna. Seems to be a fail.

This weekend I am upgrading to an Antop “Big Boy” AT-400BV which is reported to have improved VHF capability.

Thanks for pointing out the reception/reboot issue. I was not aware of it since this is the first time I experienced that.

Also, Tablo Tech support reviewed my logs and provided the same analysis - poor reception caused a reboot.